En miljövänlig energikälla

En miljövänlig energikälla

Solceller har fått allt större uppmärksamhet på sistone, men vad gör de egentligen? Solceller omvandlar solens energi till elektricitet. De används ofta i en mängd olika produkter, från små solpaneler till enorma solcellsanläggningar. Kanske är du intresserad av att installera solceller i Knivsta? Då är det här ett passande inlägg för dig.

Fråga dig själv: Behöver du mycket ström just nu? Om svaret är nej är det förmodligen inte värt att installera solceller – särskilt eftersom de vanligtvis är ganska dyrt att installera solceller. Om du däremot tror att du kan komma att behöva mycket ström senare kan det vara värt att investera i dem. I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas och deras effektivitet ökar kan det vara värt att investera nu snarare än senare. Numera kan de också vara ganska estetiska så varför inte kombinera funktion och snygghet?

Området du bor i påverkar hur mycket energi dina solceller kan producera. Solenergi är rikligare i södra delen av världen, medan det är svårare att få dem att fungera ordentligt i områden med mindre solexponering. Sverige är ju inte direkt känt för att vara ett soligt land, dock kan solceller ändå vara ett bra alternativ. Om det skulle vara så att solcellerna kan täcka upp hela ditt energibehov kan du kombinera det med någon annan energikälla. Du kanske också märker att de är mindre effektiva på natten. Om du inte har så mycket utrymme för solpaneler kan du öka deras effektivitet under natten genom att lägga till batterier.

Engångskostnaderna är höga om du väljer att installera dem själv, men installation av proffs ökar kostnaden ytterligare. Det beror verkligen på vad du vill ha – om du bara vill ha el för att driva små apparater som högtalare eller lampor kan det vara värt att investera i små mängder. Viktigt att komma ihåg är att solceller i Knivsta är dyrt att installera men blir billigt att använda sig av i längden.


Kommentarer är stängda.